søndag 25. oktober 2009

..: Middagsbesøk og borddekking:..

Idag har vi vært på 4 års bok utdeling i kirken. Lillesnuppa sang og var helt med, og tok stolt i mot boken som er en gave fra kirken. Mammaen rev seg i året da hun oppdaget at hu hadde lagt fra seg kamera hjemme!!!! så ingen bilder altså:(

Men i anledning dagen så tenkte vi å gjøre litt ut av det med å be besteforeldre og 1 sett med oldeforeldre på middag. Adele og Brage er så heldig som har så spreke oldeforeldre som deltar på alt vi spør om og virkelig storkoser seg med dem begge. Om det er bading i badeland, tur på stranda, teater eller sverigetur, setter de seg i bilen og kjører fra Horten og ned til Porsgrunn for å være med:) Dette er garantert noe barna her kommer til å huske på når de blir større.

På menyen stor hjemmelaget viltgryte og deilig potetmos med litt gulerøtter i og selvfølgelig rørte tyttebær, plukket av pappan min. Nydelig mat, men også veldig mektig.
Syns det er så koselig å ha middagsgjester, og jeg storkoser meg med matlaging, pynting og borddekking. SÅ denne gangen var selvfølgelig ikke noe untak:)

En nydelig provance duk lånt av svigermor. Den ser ut som lin, og kjennes ut som lin på oversiden, men den er en type "voksduk", ikke stiv og rar, men myk og man tørker bare av med en våtklut etter bruk... å så lekker den er.!! Rødvin foreksempel... det legger seg bare som dråper oppå, og er bare til å tørke bort. GENIALT!! Så slik duk ønsker jeg meg også... ulempen er bare det at den er kjøpt i Provance i Frankrike:(Dekketallerknene er i tinn, og er blytunge, serviset heter Rille Creme mener jeg, og er kjøpt hos Tilbords. Rødvinsglasset er i serien "Tangen" fra Hadeland.


Selvfølgelig måtte vi jo ha en dessert også, så jeg fikk denne deilige Gulrotkakeoppskriften av ei venninne (Takk Ida!!) Helt nydelig, saftig og god med masse gulrøtter i!

4 egg
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts natron
2 ts kanel
1 dl smeltet smør
5 dl revne gulrøtter
5 1/2 del mel

Stekes nederst i ovnen ved 175C i ca 50 min
Glasur: Jeg doblet denne porsjonen, så jeg fikk godt med glasur rundt hele kaka:)

150 g krem ost (Philadelphia naturell bruker jeg.. brukte 1 boks på 200g til dobbel porsjon)
3/4 dl smeltet smør
1/2 dl melis
1 ts vaniljesukker

NYTES!!:)Photobucket

Ingen kommentarer:

Blog Widget by LinkWithin